Duurzame stad

Circulaire wonen & werken

Een stad zonder afval. Dat betekent dat we materialen en grondstoffen niet meer weggooien, maar hergebruiken. Dat noemen we een circulaire maatschappij. Afval krijgt een tweede leven en daardoor maken we minder nieuwe producten omdat we onze spullen beter (her)gebruiken. Omdat er zoveel minder verloren gaat is het beter voor het milieu.

Foto eigendom van Stichting Netwerk

Nieuws >>

Circulair ondernemen in Noord-Holland

Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Gelukkig gebeurt circulair ondernemen al volop in regio Noord Holland-Noord. Lees verder.

Circulair Westfriesland

Circulair Westfriesland is in volle gang na een succesvolle week van de Circulaire economie. Kijk waar Circulair Westfriesland voor staat op circulairwestfriesland.nl.

Week van de Circulaire Economie Westfriesland 2021

In de week van 1 t/m 5 februari organiseerde de gemeente Hoorn in samenwerking met de partners van Duurzaam Ondernemend Westfriesland en de gemeente Alkmaar een digitale Week van de Circulaire Economie 2021. In deze reeks van zeven online livestreams werden ondernemers in verschillende sectoren meegenomen hoe circulair ondernemen kan zorgen voor waardebehoud van grondstoffen met winst in waarde voor de onderneming.

Circulair ondernemen biedt kansen voor ondernemers om te innoveren en daarmee nieuwe businessmodellen neer te zetten. In één van de online livestream vertelt de Hoornse ondernemer Danny Pormes van de hardloop speciaalzaak Runnersworld hoe hij door te pionieren een machine heeft ontwikkeld die de grondstoffen van afgedankte hardloopschoenen omzet naar grondstoffen voor een nieuwe schoen. Een machine die nog nergens ter wereld bestaat. De week van de Circulaire Economie Westfriesland is georganiseerd om ondernemers met circulaire initiatieven een podium te bieden en collega ondernemers te inspireren. Alle zeven live streams zijn terug te kijken op circulairwestfriesland.nl/livestreams De resultaten van de week zijn in een kort en handsaam document gezet. Deze vind je via de onderstaande link.